Tekerjünk szabadon!

 

A Bringás Brigantik egy nyitott közösség azoknak, akik tele vannak kérdésekkel és azoknak, akik tudják a válaszokat is. Egy tévésorozat, amely a kerékpározásról, a zenéről, a szabadságról és az aktív mindennapokról szól. Két bringás briganti – apa és fia, Kolovratnik Krisztián és Borisz -, akiknek életük része a bringázás és élményeiket szeretnék megosztani mindenkivel.

És egy fórum azoknak, akiket érdekel a bringázás és akik nem csak beszélni szeretnének róla, hanem tekerni is.

Kolovratnik Krisztián

Krisztián 40 éves. A tízéves Borisz és a másfél éves Dusán édesapja. Színész, filmrendező, producer, teniszedző, aki a bringás sisakot csak egy rövid időre cserélte Gordon Zsigmond kalapjára a Budapest Noir főszerepe kedvéért. Gyermekkora óta bringázik: teker a mindennapokban és nagy túrákon, az El Camino-t is nyeregben járta be. Zongorázik, gitározik, énekel - a Bringás Brigantik zenéit ő írta.

Kolovratnik Borisz

Borisz 10 éves. 2 éves kora óta bringázik, nemrég kapta meg mountainbike-ja mellé első bmx kerékpárját. Igazi bringaveterán, rengeteg túrán vett részt már országhatáron innen és túl. Soha nem esik ki a ritmusból, dobol és cajonon játszik. Imád tekerni osztálytársaival, barátaival, imád új dolgokat felfedezni édesapjával és alig várja már, hogy együtt bringázhasson öccsével, Dusánnal.

A csapat

Abelovszky Tamás

A Bringa Akadémia kerékpáros közlekedésre nevelési program vezetője. Az utazás, a felfedezés öröme – legyen szó belföldről vagy külföldről, természetjárásról vagy tekerésről, mindig is az élete részét képezte. Mindig mozgásban van: élményeket gyűjteni, más kultúrákat megismerni, helyi ételeket, italokat kóstolni, élvezni az életet az utazások során – ez hajtja. A Turista Magazinnak ír kerékpáros túraajánlókat, az Indóház magazinban pedig megtalálhatjátok vasút témában készített cikkeit.

Dr. Osváth Péter

„Élmény minden órája, eszményi tanár: kiváló előadó, aki leköti a hallgatóságot plasztikus, választékos és humoros mondataival.” A Testnevelési Egyetem Phd adjunktusa, a sportélettan talán egyik leghitelesebb tudora hazánkban. Sportedzők generációi köszönhetik neki ismereteiket, amelyek egy sikeresebb, egészségesebb edzői szemlélet elterjedését tették lehetővé hazánkban.

Sass József

Józsi, a Probike „mindenese” nem csak azt tudja, hogy mi kell egy bringának, de azt is, hogy mi kell a bringásnak. És persze úgy, hogy nem csak mondja, hanem csinálja is: mountainbike versenyző, aki naponta teker, hétvégente pedig képes kilométereket menni felfelé, hogy régi szerelmének, a lejtőn való gurulásnak hódoljon. Józsi hihetetlen szakértelme páratlan derűvel társul, őt hallgatva az embernek jó kedve lesz és persze ami a legfontosabb, megjön a kedve a tekeréshe