A Balaton-felvidéket annak idején bringásoknak tervezte a Természet: minden megvan erre, ami egy jó tekeréshez kell: vad emelkedők, szelíd lejtők, gyönyörű tájak és fantasztikus bringások. A Brigantik útitársai is a környékről jöttek: Bokros Manassé mountainbike edző és 14 éves lánya, Csenge kísérte a fiúkat a túrán. Csenge többszörös magyar bajnok mountis, aki egy rögtönzött bringatechnikai bemutatót is tartott Borisznak.

A körtúra kiindulópontja a festői Paloznak, ahol a település bringás polgármestere mesélt a kerékpárosoknak kedveskedő Tekergők programról.
A Brigantik már Budapesten is találkoztak egy vagány bringás csajjal, Verával, akinek saját elképzelései szerint összerakott bringájának éke egy rózsaszín csengől… A bringaműhelyben Józsi a pedálfajtákról, közlekedési szakértőnk, Tamás pedig az autók holtterének veszélyeiről beszélt. Egészségtudósunktól, Pétertől azt kérdeztük, milyen elsősegély csomagot állítsunk össze egy bringatúrára.

Ha lemaradtál róla, itt megtalálod az epizódot!

Szívesen megismernéd a műsorban bemutatott útvonalat? Túraleírással, térképpel, szintadatokkal és kedvcsináló érdekességekkel segítünk, hogy az ötletből végül tekerés legyen.

 

TÚRÁINK